Prilika za franšizu ekološki prihvatljivog rent a car-a

Osnovan 2007. u Velikoj Britaniji, Green Motion je postao prepoznatljiv kao svjetski lider u pružanju usluga najma ekološki prihvatljivih rent-a-car vozila. U nastavku možete dobiti više informacija o prednostima vlasništva i upravljanja Green Motion franšiza.

Richard Lowden, osnivač i Predsjednik Green Motion rent-a- car-a je u odgovoru na globalnu potrebu i trend smanjenja emisija CO2, tokom 2005. godine osmislio koncept koji je tada bio, a danas ostao, prva i jedina istinski ekološki orjentisana rent-a-car kompanija.

Richard Lowden
Richard Lowden

Koncept organizacije je vrlo jednostavan: pružiti klijentima iz poslovnog i turističkog područja priliku da odaberu najam ekoloških vozila, tako da na taj način smanje vlastiti doprinos zagađenju okoline, uz direktnu uštedu kroz nižu potrošnju goriva. Tokom razvoja Green Motion-a, Richard je pronašao jedinstven segment rent-a-car tržišta, uspeo je klijentima ponuditi istinsku alternativu u pogledu mogućnosti izbora.

Početak operativnog poslovanja je bio 2007. godine u Velikoj Britaniji, gdje je usprkos složenoj ekonomskoj situaciju u tom trenutku, Green Motion imao izuzetno visok rast. Ubrzo je ušao u top 10 rent-a-car kompanija u Velikoj Britaniji.

U januaru 2011. Green Motion je započeo svoje međunarodno putovanje otvaranjem franšize u Meksiku. U početku je franšiza u Meksiku imala 12 poslovnica, dok danas posluje u preko 24 poslovnice sa prisustvom na svim važnim aerodromima u Meksiku.

2012. su sa radom započele franšize na Malti i Cipru.

Green Motion nastavlja svoj rast i u 2013.-oj godini sa razvojem franšiza u Italiji, Mađarskoj, Islandu i Irskoj.

Trenutno, razvoj Green Motion rent-a-car-a je najjači na tržištu Velike Britanije, Evrope, Bliskog Istoka, Sjeverne i Južne Amerike.

Richard Lowden
Dostupni tipovi franšiza

Za koji tip franšize ste zainteresovani?

Green motion vam nudi mogućnost izbora franšize po zemljama I lokacijama. Na primer, na nekim lokacijama u zemlji postoji vec franšiza, što znači da su slobodni neki drugi gradovi ili lokacije. Ostalo je par zemalja gde je dostupna franšiza za celu zemlju. U SAD-u, nudimo državne franšize (koje funkcionišu isto kao I nacionalne franšize), sa individualnim franšizama po lokacijama u svakoj zemlji.